Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   100 kg de substanţe toxice…

100 kg de substanţe toxice descoperite în Mercedesul lui V.G.

În urma unei acţiuni desfăşurate de către inspectorii vamali au fost confiscate substanţe toxice, în valoare de peste 200.000 de lei. În acest sens, un echipaj mobil, din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi, a selectat şi oprit, pentru control vamal pe raza localităţii Drănceni, judeţul Vaslui, un autovehicul marca Mercedes înmatriculat în Republica Moldova, condus de către cetăţeanul moldovean V.G., în vârstă de 35 de ani, scrie Curierul Naţional.
„În interiorul acestuia au fost descoperite următoarele produse pentru care conducătorul autoturismului nu deţinea documente de provenienţă, şi anume 97,5 kilograme insecticid „Actara”, 50 litri insecticid „Karate”, 25 kilograme fungicid „Chorus” şi 189 kilograme insecticid „Mospilan”. Deoarece mărfurile în cauză, prin natură şi cantitate, nu puteau fi  încadrate în categoria bunurilor de uz gospodăresc, fiind totodată supuse restricţiilor la import, inspectorii vamali au procedat la reţinerea în vederea confiscării a acestora cu adeverinţă de reţinere a bunurilor, întreaga cantitate de bunuri fiind depozitată în magazia Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi”, se arată într-un comunicat emis, ieri, de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.
Întrucât natura, cantitatea şi valoarea bunurilor confiscate de inspectorii vamali incriminează fapta ca fiind de natură penală, au fost sesizaţi inspectorii de poliţie din cadrul I.J.P.F. Iaşi, cărora li s-au predat atât sacoşele cu insecticide şi fungicide, cât şi declaraţia olografă dată în faţa autorităţilor vamale de către şoferul incriminat şi fotocopii după documentele vamale întocmite, inclusiv după cel cu stabilirea valorii produselor descoperite de către inspectorii vamali, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se ia toate măsurile legale care se impun, mai arată Curierul Naţional.